Spring til indhold

Spindekursus i Sønderborg

Drømmer du om at lære at spinde dit eget garn? Eller har du spundet for mange år siden, og har brug for en genopfriskning? Så er dette kursus lige noget for dig!

På kurset kan du lære det mest basale inden for spinding af garn og få mulighed for at prøve kræfter med håndværket. Vi skal arbejde med håndten og med rok.

Der vil være mulighed for at låne håndten på kurset, men du kan også medbringe din egen rok eller håndten. Der vil være mulighed for at prøve at spinde på underviserens rok, hvis du ikke selv har en. Men hvis man ikke selv har rok med, så arbejdes der som udgangspunkt mest med håndten. Vi kommer omkring kartning og forberedelse råuld, men du bestemmer selv hvilke slags fibre du vil spinde af.

Underviseren på kurset er Lotte Denckert, som blandt andet arbejder med plantefarvning til dagligt. Lotte vil guide dig gennem de forskellige teknikker og hjælpe dig med at få det basale på plads i løbet af dagen. Det kan være svært i starten, men når teknikken først sidder, så kører det bare, og du vil opleve glæden ved at fremstille dit eget garn helt fra bunden af.

Det vil være muligt at købe forskellige slags uld og spindefibre på kurset, men du kan også medbringe dit eget.